Workshopok

Stresszkezelés workshop kamaszoknak

A felgyorsult, rohanó világ egyre több stresszt hoz az életünkben, miközben egyre kevésbé vagyunk felkészülve rá, hiszen ösztönösen védjük magunkat és gyerekeinket is vele szemben.

Fontos tudni, hogy van egészséges stressz is, ami motivál, aktivá tesz. Hol a határ a pozitív és negatív stressz között? Hogy ismerem fel? Hogy állítható meg a folyamat, hogy ne hatalmasodjon el rajtam? Ha mégis megtörtént, hogy tudom csökkenteni a mértékét? Ha állandóan az életem része a stressz, hogy tudom „megszelídíteni”? Az általam ajánlott workshop ezeket a kérdéseket segít megválaszolni.

A stressz mára már a gyerekeink életének a része is (a nyelvvizsga, felvételi és versenyek mellett is állandó teljesítmény és megfelelés kényszer, maximalizmus nehezedik rájuk, a közösségbe beilleszkedés nehézségei, önértékelési gondok nyomasztják őket stb. Miközben sajnos egyelőre egyik megoldására törekvés se tananyag az iskolában. Viszont mi, segítő szakemberek tapasztalatból tudjuk, hogy már 1-2 alkalom is nagy felismeréseket és sok segítséget tud adni a gyereknek. Éppen ezért szeretnénk minél több iskolába eljuttatni a workshopot.

A túl nagy mértékű és állandó stressz depresszióhoz és más mentális problémákhoz vezethet, nem beszélve a rengeteg testi tünetről és betegségről. Ezért fontos hangsúlyt fektetni a megelőzésre!

A program 2 órát vesz igénybe, de iskolai keretek között, két tanórán is megvalósítható. A workshop a coaching, a teamcoaching és a tréneri eszköztárra, módszerekre épül. A foglalkozás ára 2000 Ft/fő.

A sportolónak:

Az edzőnek:

A szülőknek:

Saját élményen alapuló művészeti-önismereti workshop pedagógusok, múzeumpedagógusok, szakmai munkacsoportok számára

A művészeti – önismereti technikák sokban színesíthetik a gyerek foglalkozásokat, osztályfőnöki órákat, táborokat, miközben hozzásegítik a résztvevőket, hogy önismereti élményt szerezzenek magukról. Ezek a módszerek fokozatosan nyitják meg a gyerekeket, akik szinte észrevétlenül részesévé válnak a folyamatnak. A feladatok nem igényelnek kézügyességet, előképzettséget, nincs nagy eszközigényük, mindenki által könnyen kivitelezhetőek és gyorsan alakíthatóak az adott csoport igényeihez. A művészeti oktatás, csapatépítés, közösségfejlesztés, ismeretterjesztés hatékony kiegészítője lehet, illetve az intenzív élmény által a résztvevőkben pozitív kép alakulhat ki az alkotással, mint önkifejezéssel kapcsolatban, mely egész életükre kihathat. Igény szerint a foglalkozás további eszköztárral bővíthető: mindfulness, hangtál, természetben alkotás.

A program tanári karok, óvoda pedagógusok és más pedagógus munkacsoportok számára csapatépítő, rekreációs céllal is igényelhető.

A 3 órás workshop ára 3000 Ft/fő

„Három éve dolgozom coachként és trénerként, tanultam artcoachingot, művészetterápiát, mindfulnesst, hangtál jógát, női jógát. Több éve vezetek kortárs művészeti foglalkozásokat, táborokat, klubot és elvonulásokat, rendezek kiállításokat, tartok előadásokat.”

A sportolónak:

Az edzőnek:

A szülőknek:

Önismereti – művészeti workshop kortárs képzőművészeti fókusszal

A foglalkozás során kortárs alkotásokból kiindulva a kamaszok számára érdekes témákról beszélgetünk, miközben művészettörténeti ismereteket, műelemzési fogalmakat adunk át számukra, illetve legtöbbször önismereti irányt is veszünk. A kortárs művészek által felvetett témák, a művek figyelemfelkeltő technikái és a különleges ábrázolásmódok segítik oldani a gyerekeket, illetve kíváncsiságukra, nyitottságukra alapozva könnyen beindítják a beszélgetést. A foglalkozást saját élményű alkotás zárja, ami által lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek reflektáljanak a felvetett témákra, a látott alkotásokra és közelebb kerüljenek önmagukhoz. A technikák egyszerűek, mindenki számára intenzív élményt adnak, ami pozitívan befolyásolhatja az alkotáshoz, mint kifejezési módhoz való viszonyukat, miközben alig érzékelhető módon kulturális értékek átadása is történik. Igény szerint a program további eszköztárral bővíthető: mindfulness, hangtál, jóga, dráma, zene.

A program hiánypótló. A kortárs képzőművészet szinte teljesen kiszorul az iskolai tananyagból. Miközben a minőségi kultúra átadása mellett fontos beszélgetéseket tud beindítani, segíthet a közösségépítésben és önismereti élményt is adhat.

Részvevők: a foglalkozás jól alakítható az adott csoport életkorához és adottságaihoz, ideális létszám max 15-20 fő. Megvalósítható iskolai keretek között, tanórán, délutáni workshopként, vagy kiállításokhoz kapcsolódóan galériában, múzeumokban. Gazdagíthatja az osztálykirándulásokat, csapatépítő programokat.

Időtartam: min 1,5 óra

Ára: 2000 Ft/fő (anyagköltséggel együtt)

Referencia: a program már második éve van jelen a harmadik kerületi általános iskolákban, gimnáziumokban, illetve számos művészeti foglalkozás, tábor, szakkör és klub valósult már meg a témában

Sportolók mentális támogatása - HAMAROSAN

Két élsportoló gyermek édesanyjaként több mint 10 éve látom azokat a nehézségeket, amivel a sportoló gyerekek, fiatalok, az edzők és a szülők szembe néznek. Hiszem, hogy egy külső, objektív szakember hatékonyan tudja támogatni a sportoló sikerességét, az edző munkáját vagy a szülő kiegyensúlyozottságát. Lenyűgöz az a plusz motiváció és kemény fizikai, lelki munka, amit – a siker érdekében – egy sportoló gyerek minden nap vállal. A mostani helyzetben, amikor sok bizonytalanság van jelen a sportban is, hiszem, hogy a mentális megerősítés, támogatás még inkább szűkségszerű.

Miben tud segíteni egy sport coach?


Utat mutat a sportolói karriered során, hogy kiteljesedj.

Coaching foglalkozasok

A sportolónak:

Az edzőnek:

A szülőknek:

Feliratkozom a hírlevélre