Kor-társ-tér – művészeti – önismereti kurzus kamaszoknak (12-18 éveseknek) a Deák17 Galériában

A kurzus célja, hogy a fiatalok a kortárs művészet befogadása, feldolgozása és saját alkotás által önismereti élményhez jussanak.

A kurzus teret szeretne adni a találkozásnak, a beszélgetésnek, a művészet közvetlen befogadásának és a kreatív alkotásnak.

A kurzus a 4 elemre épül:

A négy elem mentén vizsgáljuk a következő kamaszokat érintő kérdéseket:

A téma feldolgozása során műalkotásokat nézünk, zenét, verset hallgatunk, film részleteket nézünk és alkotunk.

A foglalkozást tartja: Tenk Dóra ifjúsági és gyerek coach, tréner, művészeti mentor, a T-Art Alapítvány művészeti menedzsere, 

Jelentkezés: Tenk Dóra – telefonon: +36209120770, emailben: dora.tenk@gmail.com

Időpontok: 2022. március 24., március 31., április 7., április 14. csütörtökönként 16-18 óráig

Ára: alkalmanként 4000 Ft, 4 alkalmas bérlet: 14.000 Ft, max létszám: 15 fő

Helyszín: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet.

Várjuk osztályok vagy más iskolai csoportok jelentkezését is a meghirdetett időpontokon felül, 2000 Ft/fő/alkalom áron!

4 alkalmas művészeti, önismereti foglalkozás

A kurzus során a képzőművészetet, a zenét és az irodalmat segítségül hívva merülünk alá a belső világunkba és az ott megszülető képeket vetjük papírra porpasztell, festés és montázs technikával és formáljuk meg agyagból. A kurzus segít kapcsolódni a külső és belső természetünkkel, ráhangol a természeti évkörre és saját ciklusunkra. Az alkotás segít megtalálni és felszabadítani a bennünk rejlő energiákat, kiemel a mindennapokból és az önkifejezés lehetőségét adja. Fontos hangsúlyozni, hogy a foglalkozás önismereti élményt ad, nem tekinthető terápiának, nem helyettesít az orvosi kezelést, gyógyítást.

A kurzus semmilyen előképzettséget, rajztudást nem igényel.

Max létszám: 10 fő

Időpont: 2022. február 22., március 1., 22., április 5., négy kedd, 18-20 óráig

Helyszín: Kós Károly Művelődési Ház (Faluház), 2011 Budakalász, Szentendrei út 9.

Ár: 30 perces egyéni konzultációval: 24.000 Ft

Jelentkezés: Tenk Dóra, művészeti és önismereti mentor: 06209120770

Találd meg saját belső női erődet!

3 hónapos egyéni női mentor-program

„Háromgyerekes, elvált családanyaként és segítő szakemberként is azt képviselem, hogy a boldog párkapcsolat és a kiegyensúlyozott családi légkör titka az, hogy rendben legyünk önmagunkkal.”

A 3 hónap alatt segítséget kapsz ahhoz, hogy

A programban szívesen használok kreatív eszköztárat. A művészeti eszközök segítenek a belső világunkhoz kapcsolódni, felszínre hozni érzéseinket. Az alkotás folyamata lehetőséget ad a kikapcsolódásra, miközben belső folyamatok is elindulnak. A program semmilyen művészeti előképzettséget nem igényel.

A program ára 2022. május 31-ig  83.000 Ft helyett 69.900 Ft!

Mit tartalmaz az ár?

A legfontosabb az, hogy végre energikus, magabiztos és boldog legyél!

Indulj el a változás útján!

Vélemény attól, aki már belevágott:

„Dóra beszélgetéseinket művészeti eszközökkel is megtámogatta. Számomra ez a csendet, a befelé figyelést hozta, a megszületett alkotások szemlélése új perspektívából engedte láttatni saját magamat. Mennyire van bennem a sötét? Mennyire engedem, hogy itt legyen? Mi történik bennem, ha csak a pontos, szabályos formát fogadom el magamtól? Mennyire borít ki, ha valami nem úgy sikerül, mint ahogy elterveztem, vagy nem tetszik a végeredmény? Ezek a kérdések újabb gondolatokat indítottak, melyekhez olykor feldolgozásra váró érzések párosultak. Nagyon élveztem a foglalkozások minden percét. Egyszer sem éreztem magam frusztráltnak, Dóri nyitottan, segítőkészen, bizalommal, empátiával vezetett, szinte sajnáltam, hogy ilyen gyorsan vége lett a közös munkánknak. Jó szívvel ajánlom Őt mindenkinek!”

Júlia 40

Kamasz mentor program

Két hónapos kamasz mentor program

„Három kamasz gyermek édesanyjaként és több éve kamaszokkal foglalkozó szakemberként hiszek abban, hogy a fiataloknak a kiegyensúlyozott, sikeres élethez főként figyelemre, megértésre, elfogadásra, reális önértékelésre és önbizalomra van szükségük.”

Miben tudok segíteni:

Kedves szülő!

Segítsünk együtt neki!

2 hónap alatt sokat tud haladni az önismeretben és magabiztosabbá, pozitívabbá válhat.

2022. április 20-ig 83.000 Ft helyett 69.900 Ft

Mit tartalmaz az ár:

Vélemény attól, aki már belevágott:

„Azért kerestem föl Dórit, mivel fordulóponthoz érkezett az életem, és szükségem volt segítségre az irány megtaláláshoz. Sokkal többet adott nekem ez a folyamat, mint gondoltam volna. Részletesen beszámolhattam félelmeimről egy szakembernek, aki utána rávezetett a megoldásra. Minden alkalomról elégedetten jöttem el, mindig egy lépéssel közelebb kerültem a megoldásomhoz. Bátorságot és hitet adott a coacholás.”

Panna 19

Csapatépítés és önismereti élmény kreatív eszközökkel

Válassz a tréningjeim közül
május 31-ig még akciósan!

Kreatív csapatépítő:
1 X 3 óra 45.000 Ft helyett 30.000 Ft,
csomagban 4 x 3 óra: 150.000 Ft helyett 100.000 Ft

Kreatív csapatépítő és önismereti élmény:
1 X 6 óra: 78.000 Ft helyett 60.000 Ft,
csomagban 3 x 6 óra: 200.000 Ft helyett 150.000 Ft

Öntérképező szakkör gyermekeknek 9-16 éves korig

Művészeti eszközökkel egybekötött, játékos önismereti szakkör azoknak a gyereknek lehet nagyon hatékony, akik nehezen beszélnek magukról és akik lassabban nyílnak meg, viszont szívesen alkotnak. A szakkörben a következő témákkal foglalkozunk: önbizalomhiány, önelfogadás, önszeretet képessége, megfelelési kényszer, elvárások, stressz okozta nehézségek, figyelem és koncentráció és sok egyéb, ami a kis és nagyobb kamaszokat foglalkoztatja. 

Időpont: október 18-tól, hétfőnként 16-18 óráig

Helyszín: Ezüsz48 Családi Terápiás Központ, 1039 Budapest, Ezüsthegy u. 48.

Ára: alkalmanként 4000 Ft, havonta 16.000 Ft, mely tartalmazza az alkotáshoz szükséges anyagokat.

Jelentkezés: Tenk Dóra, gyermek és ifjúsági coach, tréner, művészeti mentor: 06209120770

Gyermek- és ifjúsági coaching

Eddigi munkám, valamint gyermekeim nevelése során azt tapasztaltam, hogy a kicsik, a tinédzserek és a fiatal felnőttek számos olyan nehézséggel néznek szembe a mindennapokban, amely egy felnőtt számára is komoly kihívást jelentene.

Coaching foglalkozások

A gyerekek és a tinédzserek sokszor nem tudják megfogalmazni problémáikat, figyelmeztető jelek azonban vannak.  Ha azt vesszük észre, hogy romlanak a jegyeik, reggelente nem akarnak felkelni vagy iskolába menni, állandóan fáj a hasuk vagy a fejük – ezek mind lehetnek már „tünetek”. Az esetek többségében a coaching gyors és hatékony megoldást tud nyújtani.

Meggyőződésem, hogy a művészeti élmény átélése, és azt követő beszélgetés hatékony segítség ebben. A rajzolás, a festés, a zene, a vers és a mese a gyermekek természetes önkifejezési formája. Ezeket az „eszközöket” használva mind a kisebbek, mind a nagyobbak hamarabb megnyílnak, a művészi átélés és a kész alkotás pedig új felismeréseket hozhat, és reálisabb önismeret felé segíti őket, miközben a kézügyességüket, koncentrációs képességüket, kreativitásukat is fejleszti.

A gyereknek tartott foglalkozások mellett szívesen látom az egész családot egyközös művészeti élményre, illetve a szülőket egyéni vagy páros coachingra.

Öntérképező női műhely – 3 hónapos női önismereti tréning

Alkotással egybekötött, komplex foglalkozás
Nincs időd magadra? Szeretnél kikapcsolni? Csak magaddal foglalkozni?

Korunk komoly elvárásokat támaszt a nők felé, egyszerre több szerepnek kell megfelelnünk, legyünk egyszerre feleségek, anyák és dolgozó nők. Közben csak arra nem marad időnk, hogy igazán nők lehessünk. Nincs lehetőségünk megállni, kicsit befelé figyelni és megélni azt a csodát, amik vagyunk.

Coaching foglalkozások

Arra hívlak, hogy adj egy kis időt magadnak, hogy az ebből fakadó energiákat többszörösen fordíthasd majd vissza a családodra, hivatásodra. Ha te, mint a családot összetartó kapocs nem vagy jól, akkor otthon felborul az egyensúly. Hiszem, hogy egy kicsi odafigyelés magadra, egy önismereti utazás nagyon sokat tud segíteni.

A női kör pedig rengeteg pluszt adhat, lehet, hogy csak annyit, hogy rájössz, hogy nem vagy egyedül a nehézségeiddel, de lehet, hogy életre szóló élményt magadról és másokról.

Saját tapasztalatomból kiindulva az önismereti munkát művészeti eszközökkel szeretném színessé tenni. Hiszem, hogy az alkotás útján könnyebb a belső világunkhoz kapcsolódni, felszínre hozni, szembenézni és megdolgozni a lelki tartalmainkat. Semmilyen előképzettséget, művészeti hajlamot nem igényel a részvétel, csak nyitottságot. Nem az alkotások esztétikája, hanem az élmény lesz a meghatározó.

Magam is megéltem a női csoportok erejét, úgy gondolom, hogy ezek nélkül nem tudtam volna felállni a saját nehézségeiből.

Időpontok: 2021. október 19., november 2., 9., 16., december 7., 14. 18:00-20:00 óráig

Helyszín: Kós Károly Művelődési Ház, 2011 Budakalász, Szentendrei út 9., ha a járványügyi helyzet indokolttá teszi, akkor online

Ára: a 3 hónapos önismereti tréning ára: 36.000 Ft (részletfizetési lehetőséggel is)

Mit tartalmaz ez az ár? 6 x 2 óra önismereti tréninget, az alkotáshoz szűkséges eszközöket és egyéni konzultációs lehetőséget a tréning három hónapja alatt

Sportolók mentális támogatása

Két élsportoló gyermek édesanyjaként több mint 10 éve látom azokat a nehézségeket, amivel a sportoló gyerekek, fiatalok, az edzők és a szülők szembe néznek. Hiszem, hogy egy külső, objektív szakember hatékonyan tudja támogatni a sportoló sikerességét, az edző munkáját vagy a szülő kiegyensúlyozottságát. Lenyűgöz az a plusz motiváció és kemény fizikai, lelki munka, amit – a siker érdekében – egy sportoló gyerek minden nap vállal. A mostani helyzetben, amikor sok bizonytalanság van jelen a sportban is, hiszem, hogy a mentális megerősítés, támogatás még inkább szűkségszerű.

Miben tud segíteni egy sport coach?

Coaching foglalkozasok

A sportolónak:

Az edzőnek:

A szülőknek:

Feliratkozom a hírlevélre